Energie Prestatie Advies

Energie Prestatie Advies

Energie Prestatie Advies

Zoals u wellicht door diverse media bent geïnformeerd, is het verplicht aan de eigenaren van woningen bij verkoop of verhuur een energielabel te overhandigen aan de koper/huurder. Vanuit de overheid is het “Energie Prestatie Advies” (EPA) verplicht gesteld.

Het Energie Prestatie Advies bestaat als eerste uit een certificaat (“EPA-certificaat”). Dit om de eigenaren en toekomstige eigenaren inzicht te geven in het energieverbruik van de desbetreffende woning.

Ten tweede een energie-advies (“EPA-advies”), wat informatie geeft om energie te besparen. Gelet wordt op bijvoorbeeld de verwarmingsbron (hoge rendementsketel), isolatie (dak- en vloerisolatie, dubbele beglazing etc.) en de grootte van de voor-, achter- en zijgevels. Ook wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gezinssamenstelling, het aanwezig zijn van zonnecollectoren, koken op gas of elektrisch, etc.

Het EPA is bestemd voor woningen ouder dan tien jaar. Het energielabel is vergelijkbaar met die van witgoed of auto’s. De schaalverdeling van het energielabel is van A (energiezuinig) tot en met G (energie inefficiënt). Het energielabel is tien jaar geldig.

In het energie-advies staat de energie-efficiëntie van diverse onderdelen beschreven. Ook wordt beschreven wat daar eventueel aan te verbeteren is en wat de terugverdientijd van de aanpassing zal zijn.

Van Oosterom & Verhagen draagt graag een steentje bij u te helpen om energie te besparen, tegen een zeer aantrekkelijk tarief kunnen wij u een energielabel aanbieden. Wij leveren met één aanvraag een EPA-certificaat en een Energie Prestatie Advies ineen. Wilt u meer informatie over het Energie Prestatie Advies, neem dan contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Maak vrijblijvend een afspraak.

Neem contact met ons op via het contactformulier en wij zullen z.s.m. reageren

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Voer hier uw bericht in *